Lakhatás és ingatlanbérlés Svájcban

Címkék: svájci lakás, svájci lakásbérlés, lakás bérlés svájcban, svájci ingatlan, svájci élet

 

svajcicegalapitasinfo-svajci-lakasberlesSvájcban a legtöbb ember bérelt lakásban él. A megfelelő megtalálásához nem árt érteni a helyi ingatlanpiac működését.

Az országban négyzetkilométerenként 189 ember él, ez igen alacsonynak számít Európában. A felmérések szerint a legtöbben bérelt lakásban laknak.

Az Interneten igen egyszerű lakáshirdetéseket találni, a legnépszerűbb honlapok a Homegate vagy az Immoscout24 kereshető adatbázisában eladó, de bérelhető ingatlanok is lehet találni, néhány ezek közül bútorozott.

A WGZimmer, más néven Flatrooms olyan népszerű honlap, amely osztott bérletekkel foglalkozik, szobákkal, de egész lakásokkal is. A svájciak gyakran adják lakásaikat rövid időtartamra, amíg például szabadságon vannak máshol(ez szólhat meghatározatlan időre is) vagy külföldön dolgoznak.

Költöztető ügynökség

A költöztető ügynökségek igen aktívak, főleg a Svájcba költöző külföldi üzletemberek veszik igénybe szolgáltatásaikat (komoly költségvetéssel), nemcsak a költözés lebonyolításában, hanem a biztosítások megkötésében és még a szigorú hatósági regisztrációt is segítenek megoldani.

Svájci lakásbérleti szerződés

A bérleti szerződés általában egy évre szól, de meghosszabbítható. A szerződés felbontását gyakran három hónappal előre be kell jelenteni. Általában azt is elvárják szerződés idő előtti felbontásakor, hogy a távozó találjon új bérlőt.

A bérelt ingatlanra nagyon kell vigyázni és pontosan abban az állapotban kell visszadni, amelyben átvették. Ez szó szerint értendő a máshol Európában megszokott normák Svájcban nem érvényesek. Vannak olyan ügynökségek, amelyek kifejezetten a bérelt lakások visszaadását ellenőrzik és a svájcicégalapítás.info szerkesztősége határozottan javasolja gyakorlati példák alapján, hogy érdemes megbízni ezeket a cégeket, rengeteg időt, pénzt és bosszúságot lehet segítségükkel megtakarítani.

A Svájci Bérlők Egyesülete német, francia és olasz nyelven is ad szolgáltatást és tanácsot. Nem árt alaposan áttanulmányozni az információikat ingatlan kibérlése előtt, különösen, ami az általánosan elfogadott szerződési feltételeket illeti.

Kapcsolódó cikkek:

Megélhetési költségek Svájcban

Munkaidő Svájcban

EU polgárok diplomáinak elismertetése Svájcban

Diplomák és más képesítések elismertetése Svájcban

Hogyan kell jól bemutatkozni egy svájci munkaadónak?

Hogyan keressenek Svájcban munkát az EU tagállamok polgárai?

Hogyan kell munkát keresni Svájcban?

Munkakeresés Svájcban és a munkaerőpiac

Munkakereséshez szükséges ismeretek Svájcban

Svájci tartózkodás: lehetőségek és szabályok I. rész

Svájci tartózkodás II.rész: tartózkodási és munkavállalási engedély, állampolgárság

Külföldi munkavállalók adókedvezményei

| Reblog! 0 |
Reblog hírfolyam | Like hírfolyam